יום ראשון, 3 באוקטובר 2010

סלסלות שומשום וסוכר ועוד

סלסלות שומשום וסוכר:
כדי ליפות ולעצב את הסלסלה, אפשר להכין קישוטים שונים כמו פרחים עלים וכדומה, על ידי הכנת תערובת השומשום והסוכר, לפי המתכון הרגיל, וכשהתערובת מוכנה, להוסיף צבע מאכל, אדום, ירוק או אחר לפי הצורך. ולעצב צורות של פרחים, עלים או צורות אחרות.
אחרי שהצורה המוכנה התקררה, אפשר להדביק אותה לסלסלה על פי העיצוב הנדרש, על ידי אותה תערובת חמה של סוכר ושומשום. התוצאה מרשימה. כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:
סלסלה עם ידית וקישוטי פרחים ועלים, מלאה סוכריות ודברי מתיקה:
 מזוית אחרת ניתן לראות קישוטי פרחים גם על בסיס הסלסלה, יתרון נוסף לקישוטים אלה, אפשר לכסות איתם "תקלות" של הכנת הסלסלה, כמו סדקים שנוצרים כאשר מנסים לכופף את המשטח בכוח אחרי שהוא קר מדי, או חוסר אחידות בחומר ממנו יוצרים את הסלסלה וכדומה, קורה במשפחות הכי טובות, לכן טוב שיש כיסוי של קישוטים.

המילוי של הסלסלה במיני מתיקה חשוב גם הוא למראה היפה ולתוצאה הסופית, חשוב להניח ניילון על פנים הסלסלה לפני שמניחים פנימה את הממתקים, כדי שלא ידבקו לסוכר. את הסלסלה מניחים על מגש יפה, אפשר בהחלט למצוא מגשים חד פעמיים יפים לצורך זה, ועוטפים בצלופן, קושרים בסרט מעוטר והרי לנו סלסלה יפה לארוע חגיגי, לקשט שולחן, ואפשר גם לאכול אותה אחר כך, זהירות על השיניים, זה קצת קשה בהתחלה.
בברכה
יורם

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

זה מהמם ביופיו אם אפשר היה רק לפרט יותר במדוייק או לצלם תהליך עבודה בהכנת סלסלה או כד זה היה נהדר