יום רביעי, 20 ביולי 2011

זרעי צ'יה והשפעה על סכרת

בס"ד
זרעי צ'יה = מרווה, מכילים יחס מאוזן בין שמנים מסוג אומגה 3 ואומגה 6, התכולה של שמנים אלה בזרעי צ'יה היא מעל 40%, המינון המומלץ לאכילת הצ'יה 12 גרם ליום, שזה בערך שתי כפות. או אם תרצו, צ'יה נמכרת באריזות 350 גרם (מתוצרת "תבואות" למשל באריזת צנצנת פלסטיק) שזה מספיק לחודש שלם, המחיר 32 ש"ח לאריזה זו בבתי טבע (הכי זול שמצאתי) שזה בערך 100 ש"ח לק"ג, אבל ניתן להשיג גם בחניות לתבלינים במחיר של 50 ש"ח לק"ג, בשקית. (אוכל לתת פרטים לפי בקשה).
מה התועלת של זרעי צ'יה?
על פי מידע שמצאתי באינטרנט, ועל פי ניסיון על גופי (אחרת לא הייתי ממליץ!)
ההשפעות הן: איזון רמת סוכר בדם, הורדת כולסטרול בדם, הרגשת שובע, הרגשת אנרגטיות וכוח לעשות דברים, ביטול עייפות.
דוגמה להשפעה הטובה: ביום צום י' בטבת שנה זו, הצום הכי קצר וקל, במשך היום מדדתי רמת סוכר בדם, וזה ירד בצורה תלולה, עד שאחרי הצהריים התקרב ל-60 מה שאילץ אותי לפתוח את הצום. לפני כחודש התחלתי להוסיף צ'יה לתפריט, ואתמול, לפני עלות השחר אכלתי כף צ'יה, עם ירקות ומוצר חלב, ואשכול ענבים. במשך היום, הלכתי לעבודה כמעט כרגיל, לא הייתי צמא בכלל -בגלל הענבים, ולא הייתי רעב בכלל - בגלל הצ'יה, ומדידת הסוכר בדם, פלא פלאים, נשאר קבוע על 101, ולא נחת לקראת סוף הצום.
בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי לפני שבוע, כל הבדיקות כולל כולסטרול, סוכר, המוגלובין מסוכרר (H1C), וכל שאר הבדיקות הרגילות, היו בתחום הירוק, ללא שום חריגה - ברוך השם!
אני רוצה להדגיש שאני עדיין חולה סכרת, ואני לא בולע אף תרופת מרשם, אבל אני משלים ויטמינים D, C , B12, אוכל 10 גרם צ'יה, וחצי כפית קינמון (גם לאיזון לחץ דם), אני שומר על מיעוט פחמימות בארוחות (לא לחם, לא קמח, לא אורז ולא תפו"א), אני אוכל מדי פעם פחמימות במינון מצומצם, וכאשר אני מגזים, רמת הסוכר מזנקת לכוון 200.
קראתי על כך, וכדאי לבדוק:
שיטה לדיאטה טובה וקלה לביצוע:
לאכול פחמימות רק בארוחה אחת ביום, בשעה קבועה פחות או יותר, כאשר שליש מהארוחה פחמימות, שליש חלבונים ושומנים ושליש ירקות. במשך שאר היום אפשר לאכול הכל חוץ מפחמימות.
פחמימות = לחם, מוצרים על בסיס קמח, תפו"א, אורז וכדומה, לסוכרתיים רצוי להמנע מתפו"א ולהעדיף מוצרי קמח מלא.
חלבונים = ביצים, בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב.
ירקות = כל הסוגים, מבושלים או טריים, לסוכרתיים - לא תפו"א!
שומנים = שמן זית, חמאה, רצוי למעט במרגרינה ובעיקר לסוכרתיים! בורקס ובצק עלים מחוץ לתחום בהחלט.

אני מקווה שההצעות שלי עוזרות לקוראים
ואני מאחל רפואה שלימה לכל חולי ישראל באשר הם.
תודה

יום חמישי, 2 ביוני 2011

שיפור מצב חולי סכרת דרך האוכל

בס"ד כט אייר תשע"א 2/6/11

שלום,
ישנה שיטה, להקלה משמעותית באיזון סוכר בדם של חולי סכרת, המבוססת על תפריט מיוחד למשך תקופה מוגבלת. אני אפרט את עיקרי השיטה להלן.
אך לפני כן, עלי להגדיר כמה מושגים כדי להגיע לשפה משותפת עם סוכרתי שקורה את הדברים, ושוקל לנסות את השיטה.
1. לפני שמתחילים, יש לבדוק האם חסר ויטמין D, מחקרים רבים מוכיחים שיש קשר בין סכרת לחוסר ויטמין D אצל חולים רבים. כמו כן יש קשר להשמנה בלתי נשלטת, ועוד צרות רבות. אם בבדיקה מסתבר שיש חוסר - חובה להשלים את החסר ומהר, הויטמין מופיע בצורת תרכיז בשמן מאכל, בדרך כלל בריכוז של 400 יחידות לטיפה, אפשר ללא חשש לקחת 10 טיפות ליום (ואפילו יותר) מבלי לגרום לשום נזק, הויטמין נאגר בגוף לשימוש בעת הצורך.
2. חשוב להכיר את המדד הנקרא אינדקס גליקמי של מוצרי מזון, מדד זה אומר תוך כמה זמן המזון הופך לסוכר בדם בהשוואה לסוכר נקי, הערך הוא יחסי ולכן כמה שהוא יותר נמוך עבור מזון מסויים, זה אומר שהוא יעלה את הסוכר בדם יותר לאט. ערבוב של סוגי מזון שונים גורם לשינוי בערך הגליקמי של המנה בצורה שאינה ניתנת לחיזוי. אבל בעיקרון כמה שהמזון יותר מעובד, ויותר "מזוקק" האינדקס הגליקמי יהיה יותר גבוה. למשל תפוח אדמה מורתח ישפיע פחות מתפוח אדמה אפוי. גזר חי ישפיע פחות מגזר מבושל או אפוי. קמח לבן ישפיע יותר מקמח מלא. וכן על זה הדרך. ניתן למצוא טבלאות של אינדקס גליקמי של מזונות שונים באינטרנט באתרים מתאימים.

3. ישנם מצבים בריאותיים שונים שגורמים לתופעה של עליה ברמת הסוכר בדם ולסכרת מסוג 2, לכן אין הבטחה של 100% להצלחה, אבל בהחלט אפשר להגיע לשיפור ממשי במצב אצל רוב החולים. (למעט חולים שיש להם בעיית כליות שמופרישות את האינסולין החוצה, או חולים שאינם מייצרים אינסולין)

השיטה: במשך שבועיים, לאכול רק מאכלים שאינם מעלים את הסוכר בדם. וזה כולל: ירקות טריים או מבושלים - לא תפוחי אדמה - לא דגנים ולא אורז. מעט פירות רצוי לא מתוקים. דגים בשפע, בעיקר דגי ים כמו טונה סלמון וסרדינים. בשר עוף או בקר לא שמן מדי. קיטניות כמו אפונה שועית וכדומה, מוצרי חלב לא ממותקים - גבינות חמאה וחלב, יוגורטים בטעם טבעי, ומוצרי חלב לבנים אחרים לפי הטעם. אגוזים פקנים שקדים וכדומה.
אני מדגיש - לא לחם משום סוג, לא אורז, לא תפוחי אדמה, ולא עמילנים ולא סוכרים.

לאחר שבועיים אפשר להתחיל להוסיף בהדרגה ובעדינות מוצרים על בסיס קמח מלא, שיפון או חיטה, ללא סוכר.
בהתאם לשיפור במצב אפשר להוסיף בהדרגה מוצרים אחרים. רצוי להמנע ממוצרים כגון בורקס ובצק עלים המכילים מרגרינה עם קמח לבן, גם אחרי שהמצב השתפר.

לגבי תרופות, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל, כמובן מי שמזריק אינסולין, צריך להשאר עם היד על הדופק, ולהפחית מינון בהדרגה בהתאם לשיפור במצב הסוכר בדם. חשוב לעשות כל צעד של הורדת טיפול תרופתי בהדרגה ובפיקוח. לא להתלהב ולשגע את הגוף במעברים חדים. לגבי תרופות כמו גליקופאג', היעילות שלהן היא כ-10% הורדת רמת הסובר בדם, אם רמת הסוכר בדם מתחת ל-100 אחרי צום, אפשר לחשוב על הורדת הכדור. בסופו של דבר המדד הכי קובע יהיה בדיקת A1C לאחר שלושה חודשים, אם יש ירידה לערך מתחת ל-6% אתם בדרך לעצמאות כאדם בריא.

חשוב ביותר:
לא להיות רעבים! לאכול ארוחת בוקר - ארוחה, סלט ירקות, מטובל בשמן זית מיץ לימון ומלח, תוספת גבינה, יוגורט או דגים, שתיה חמה ללא סוכר, תה, קפה או עדיף שוקו העשוי מקקאו נקי לא מאבקה להכנת שוקו (מכיל 80% סוכר), אין צורך להמתיק את השתיה החמה בכלל, מתרגלים לטעם הטבעי תוך זמן קצר. בין ארוחת הבוקר לצהריים, אפשר לנשנש ירקות, פלפל, מלפפון, גזר, עגבניה, קולורבי, וכדומה, אפשר שקדים, אגוזים או פקנים.

לארוחת הצהרים, אפשר לאכול מנה בשרית בתוספת ירקות מוקפצים או מאודים, קיטניות כמו חומוס גרגרים, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה וכדומה. לשתות מים במשך כל היום.

בין הצהרים לערב להמשיך לנשנש ירקות אם מרגישים רעבים, פלפל ירוק או גמבה מביאים להרגשת שובע מיידית למי שחש רעב.

ארוחת ערב יכולה להיות מבוססת שוב על סלט ודברי חלב כמו הבוקר.

בין לבין אפשר להוסיף פרי לא מתוק, אפשר תפוח, תפוז, אגס (לא בננה, שסק או אפרסמון) ענבים בצורה מוגבלת, לא אבטיח ולא מלון.

אשמח לקבל תגובות קוראים או שאלות

אני, ניסיתי את השיטה הזאת, והורדתי את כל סל התרופות שלי (לא גלוקופאג', לא סטטינים, לא כדורי לחץ דם ולא אספירין) אני קם עם רמת סוכר של פחות מ-120, ברוב הזמן פחות מ-100, ומאוזן במשך היום, אני לא מרגיש רעב, ולא רץ לשירותים כל רבע שעה, אין לי עייפות אחרי האוכל. ברוך השם יום יום.

מי שרוצה הצעות יותר מפורטות לתפריטים לחולי סכרת יוכל לכתוב אלי ואני אפרט יותר, לא נכנסתי לפרטים כאן כי כל אחד אוהב מאכלים אחרים ומה שטוב לאחד לא טוב לאחר.

בברכת רפואה שלימה לכל חולי עם ישראל

יום שני, 14 במרץ 2011

ויטמין D וסכרת

בס"ד
שלום,
מסתבר שלמרות השמש המבורכת בישראל, יש לחלק גדול מהאוכלוסיה מחסור בויטמין D.
ויטמין D נוצר בגוף כאשר קרינה סגולה מהשמש פוגעת בעור, הכולסטרול שבדם הופך בתהליך ביוכימי, לויטמין D, זו אחת הסיבות לעליה ברמת הכולסטרול אצל אנשים הסובלים מחוסר של ויטמין D.
הסיבה לחוסר ויטמין D היא פשוטה, אנחנו במשך הזמן שהשמש זורחת, מבלים תחת גג עם נורות פלורסנט במשרדים ובמקומות העבודה הסגורים, או בבית. וגם כשיוצאים, ולובשים ארוך, השמש לא רואה את העור שלנו, ולכן הגוף לא מייצר ויטמין D שכל כך חיוני לנו.
ויטמין D הוא חומר נוגד חימצון (אנטי-אוקסידנט), ובתור שכזה יש לו השתתפות מכובדת בתהליכים ביוכימיים בגוף, למשל שיחזור של ויטמין E. זו אחת הסיבות שמי שסובל מחוסר של ויטמין D יכול לסבול בקלות גם מחוסר של ויטמין E.
מחסור של שני הויטמינים האלה מוביל בין היתר לסכרת סוג 2, בעיקר אצל מבוגרים (מעל גיל 40).
אני מאוד ממליץ, למי שגילה פתאום שהוא סובל מסכרת, בגיל 40 ומעלה, שבין יתר בדיקות הדם שהוא עושה, שיבקש מהרופא המטפל, להוסיף גם בדיקה לרמת הויטמינים D ו-E.
מהניסיון האישי שלי, המצב שלי השתפר מאוד אחרי שגיליתי שיש לי חוסר בויטמינים אלה והתחלתי להוסיף אותם לתפריט, אגב (אל תספרו לרופאה שלי) במקביל הורדתי את כל התרופות שקיבלתי ממנה, כולל מטפורמין (גלוקופאז'), כל זה היה בשילוב עם הטיפול בתמצית סירה קוצנית.
בהצלחה גם לכם
רפואה שלימה לכל חולי עם ישראל
יורם

יום חמישי, 3 בפברואר 2011

הקשר בין סירה קוצנית וחודשי החורף

בס"ד
שלום,

כשבוע לאחר ירידת הגשם הראשון, יצאתי לחפור שורשי סירה קוצנית, כדי להשלים את המלאי שלי וכדי לבדוק מידע שמצאתי בכמה אתרים, שהחומר הפעיל שנמצא בשורשים של הסירה הקוצנית, נעלם בחודשי החורף.
ובכן להלן הממצאים שאני יכול להעיד עליהם ממקור ראשון:
א. מראה השורש אכן שונה מאוד, לאחר שספג מים, הוא יותר בשרני ורך, יש לו צבע אדום, והוא מכיל יותר נוזלים.
ב. לאחר הרתחה של השורשים לפי המתקון המוצלח מהקיץ, מתקבלת תמיסה אדומה, עם טעם הרבה פחות מריר, אבל גם ההשפעה החיובית על חולי סכרת כמוני, היא הרבה יותר חלשה.
ג. ניסיתי להרתיח שורשים פעם אחת, ואחר כך, להוציא את השורשים מהסיר ובאותם המים הרתחתי שוב שורשים חדשים, לצערי התוצאה מאכזבת, שוב הפעילות הרפואית נמוכה, כפי שניסיתי על בשרי.

אבל אל יאוש, יש עוד דברים שאני מתכוון לנסות כדי להגיע לתוצאות טובות יותר, ואם לא אז אפשר לחכות לקיץ הבא.

אגב, הסירה הקוצנית מחליפה מראה בחורף, יש לה עלים קטנים וירוקים, הענפים רכים יותר, ובסוף החורף היא גם פורחת. אפשר לראות את ההבדל לאורך כביש 6, ועל צלעות ההרים בגליל בשומרון וביהודה.
למי שמחפש מידע בוטאני על סירה קוצנית אפשר למצוא בקישור הבא:
http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=418
רפואה שלימה לכל חולי ישראל